Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Titel

A.D. Blok van der Velden werd in 1913 in Doredrecht geboren. Daar heeft hij ook zijn opleiding tot tekenaar gehad. Voor de oorlog kwam hij al regelmatig naar Texel om het landschap vast te leggen en in de oorlog ging hij er wonen.

Zijn stijl in de beginjaren lijkt het meest op die van de Haagse School. Daar komt in 1953 als hij in Zuid Frankrijk is geweest verandering in. Hij schakelt over naar een licht pallet, soms met stijlkenmerken van Vincent van Gogh. Dit werk in lichte kleuren is het meest geliefd.

Als professioneel schilder legt hij het Texelse landschap op vele manieren vast. De Slufter en de Muy maar ook Texelse boerderijen, diverse malen gecombineerd met bloemen. Dit alles tekenend, aquarellerend en schilderend. Maar na de ruilverkaverling vindt hij het Texelse landschap niet zo aantrekkelijk meer en verhuist hij in 1975 naar Italië. Hier overlijdt hij plotseling in 1980.

Wij laten een ruime collectie van zijn Texelse werken zien, van tekening tot olieverf.

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren