Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Titel

Op Texel zijn veel kunstenaars werkzaam geweest en ook nu nog werkzaam. Het is ondoenlijk van al deze kunstenaars werk te tonen. De Texelse kunstenaarsverening Zout heeft b.v. ca. 70 leden! We beperken ons tot een aantal hiervan. Hierbij gaat het om kunstenaars die op Texel gewerkt hebben. Ze hoeven niet op Texel geboren te zijn!

Om een aantal namen te noemen:

A.D. Blok van der Velden, Toon de Haas, Souwtje de Wijn, Jnan Jaap Waverijn, Jan Bruin, Hans Benoist en anderen.

Onze voorkeur gaat hierbij uit naar figuartief werk. Toon de Haas heeft b.v. ook in Ierland gewerkt en Blok v/d Velden in Frankrijk en Italie. Veelal hebben we daar werk van in stock, maar dat is niet onze eerste keuze en meestal ook niet van onze kanten. Dat neemt niet weg dat als we een overzicht van één kunstenaar laten zien, het bijzondere werk daar ook vaak te zien is.aa

Voor de namen van onze kunstenaars: zie hieronder.

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren